Nawigacja

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Losowa Fotka

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Magda
29-06-2021 19:23
Hej. Jutro (30.06.2021) od godz. 17 działamy w Harcówce przy remoncie pomieszczeń klubowych. Jeżeli ktoś może pomóc to zapraszamy, każdy się przyda, obowiązuje strój roboczy

Dzedzej
21-07-2019 11:59
Nowe drogi w okolicy Lubawki https://czadrow24.
..nnogorskim

Dzedzej
17-06-2019 15:20
Dodane nowości do topo Skalnych Bram z Karkonoszy

Dzedzej
07-06-2019 17:48
w topo Nowej Ziemi 19 nowych dróg - polecam

Chudy
04-06-2019 11:42
Info w sprawie koncertu dla Małego na forum

Dzedzej
26-03-2019 18:54
Aktualizacja w topo Diablak i Ambona w Kaczawskich

Paras
14-01-2019 12:19
Ściana w Jaworzynie Śl.- post na forum

KrzysiekLachniuk
24-10-2018 10:42
Następnie odkucie tynków do cegły na wysokości 1.50 albo i wyżej ( impregnacja cegły itd.). Kolejny krok to odświeżenie lokalu i prace malarskie.

KrzysiekLachniuk
24-10-2018 10:41
Pierwszym etapem jest ogarnięcie lokalu ze starych gratów co nastąpi już w tym tygodniu. Kolejny etap to instalacja nowego pieca z podajnikiem węgla aby lokal był opalany w trybie ciągłym.

KrzysiekLachniuk
24-10-2018 10:40
Informacyjnie: Po ostatnim spotkaniu w niezbyt licznym gronie ustaliliśmy że podejmiemy próbę reanimacji lokalu klubowego i przywrócenia go do stanu używalności.

Członek PZA

Wspierają nas

facebook

Zobacz temat

Drukuj temat
Ratowanie Pełcznicy i innych
gizela
Witam,
chciałabym poinformować wszystkich zainteresowanych, że znajdujemy się teraz na etapie ratowania Pełcznicy i innych skał, które zgodnie z Naturą 2000 mogą stać się obiektami, na których zabronione będzie wspinanie.
Wizytowaliśmy u Nadleśnictwa i sprawa jest rozwojowa - to znaczy jest szansa na docelowe prawne usankcjonowanie użytkowania przez nas niektórych skał w Wąwozie Szczawnika.
Sprawą zajmują się K.Lachniuk m.in. we współpracy ze wspinaczami, którzy przerabiali podobne tematy na Jurze, Budyń oraz pośrednio ja.
Zwracam się z prośbą o wszelaką pomoc w tym zakresie wszystkich zainteresowanych.
Nie chcę, aby nagle się okazało, że już jest za późno, bo przy dobrych wiatrach sprawa może być do załatwienia, trzeba tylko teraz podjąć starania w tym kierunku, w tym w pierwszej kolejności jest pismo do Nadleśnictwa, które już zapoznało się z naszą sprawą i generalnie jest raczej nam przychylne, potem - i tu będzie trudniej - należy po zaopiniowaniu przez Nadleśniczego sprawę załatwiać w Dyrekcji Ochrony Środowiska.
Plan "Natura 2000" dla tego obszaru jest w trakcie tworzenia, mamy więc jeszcze wpływ na jego ostateczny kształt.
Mam nadzieję, że grono zainteresowanych sprawą i pomocą się znajdzie. Szczegóły Lachniuk, Budyń i ja.
PS. Podczas Walnego Zjazdu Delegatów na Jurze w dniach 17-18 listopada w planie jest dyskusja zainicjowana przez "Nasze Skały" dotycząca problematyki wspinania w Sudetach. Może znalazłby się jakiś chętny łojant aby reprezentować nasze wałbrzyskie środowisko? Poniżej wiadomość:

Szanowni Koledzy,

Polski Związek Alpinizmu, Inicjatywa Środowisk Wspinaczkowych "Nasze Skały" proponuje, by w pierwszym dniu obrad Walnego Zgromadzenia Delegatów Klubów i Sekcji Polskiego Związku Alpinizmu (w dniu 17 listopada 2012 r. ) zorganizować panel dyskusyjny poświęcony Sudetom - w kontekście problemów z udostępnieniem poszczególnych sektorów, przyszłości wspinania w Sudetach, relacji międzyśrodowiskowych i innych tematów związanych ze wspinaniem w Sudetach. Panel byłby wstępem do swoistego "okrągłego stołu" przy którym zgromadziliby się wszyscy zainteresowani nieskrępowanym dostępem do wspinania w Sudetach.

Zwracam się z uprzejmą prośba o rozpowszechnienie tej informacji/zaproszenia wśród jak największej grupy wspinaczy sudeckich.

Z taternickim pozdrowieniem,

Włodzimierz Porębski

Dyrektor operacyjny IŚ "Nasze Skały"

no więc łojanci - czekam na znak sygnał!
gizela
Chabry z poligonu wiozę Ci do domu

Black Gold
Taka wolna myśl mnie dopadła że można by było się zakręcić lub dowiedzieć czy na te decyzje ma wpływ pani Joanna Furmankiewicz. Jest to biolog z Wrocławia działający w Parkach Krajobrazowych i dużo wie o "Naturze 2000"
Sebastian Przewodnik Sudecki 604474199

gizela
no no generalnie interesują mnie jakiekolwiek kontakty w ochronie środowiska we Wrocławiu - ktoś z kim można porozmawiać

KrzysiekLachniuk
Nadal czekam na materiały!!!!
My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo!

http://www.nietoperek.boo.pl
KrzysiekLachniuk
Ja rozumiem że wszyscy są zajęci pracą zarobkową, szukaniem nowych rynków zbytu itd. ale, za przeproszeniem, do kurwy nędzy czekam cały czas na materiały. Po co było robić dym wokół sprawy skał jak teraz nikt nie chce nawet fają ruszyć i cokolwiek ogarnąć. W tym momencie w oczach ludzi których zaangażowałem z NS, UJ i PZA zaczynamy wyglądać jak niekompetentna banda osłów z miasta biedaszybów. Panowie i Panie tak być nie może!!!!!
My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo!

http://www.nietoperek.boo.pl
gizela
Zgadzam się.

Black Gold
Taki ze mnie wolno myśliciel. Ale jeśli chodzi o wspinanie w Sudetach no to się nie odzywam, bo sądzę że nie dysponuje takim doświadczeniem żeby na ten temat wypowiadać. Ale jeśli chodzi o np. wiedzę ogólną o dotyczącą przyrody w Sudetach, i coś tam skromnego o Naturze 2000 i co to jest za szyfr. No to posiadam pokaźną prezentację na parę godzin. O klimacie, roślinach, zwierzętach i ptakach.
Sebastian Przewodnik Sudecki 604474199

Maciej
Krzychu dzynknij +48601566571 fona zmieniłem i nr do Ciebie został w starym.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.16
9,668,136 unikalne wizyty